Preskoči na vsebino


Gospod kliče

Žetev je velika, delavcev pa malo. Prosite Gospoda žetve, da pošlje delavcev na svojo žetev.(Mt 9,38) Če dekle začuti v sebi veselje Božjega povabila k hoji za Gospodom in če se tudi Mu želi vsa podariti, je prijazno povabljena na duhovne vaje. Tu v nekajdnevni tišini in molku srca lahko bolj intenzivno prisluškuje šepetu Večnega, ki jo je izbral za takšno ali drugačno pot. Če čuti, da jo Bog želi izpolniti v družinskem življenju naše skupnosti in da si želi živeti karizmo Družine Kristusa Odrešenika ter se tako darovati za odrešenje sveta, lahko preveri svoj poklic v eni od hiš skupnosti v času kandidature.

V tem času se intenzivno seznani z duhom, življenjem in delom Družine. Kandidatinja lahko medtem hodi v službo ali zaključuje šolo.

Po določenem času spoznavanja in ko je stara vsaj 18 let lahko vstopi v noviciat, ki traja 2 leti. V noviciat je sprejeta tako, da na večji Marijin praznik skupaj s sestrami zmoli družinsko posvetilno molitev k Mariji. Novinka se uvaja v premišljevalno molitev ob Svetem Pismu in v njem spoznava Kristusovo ljubezen zlasti do najbolj slabotnih. Tako vstopa v skrivnost svojega poklica ter ga hkrati preverja. Po prvem letu noviciata novinka lahko naredi obljubo, ki je slovesna izjava pred sestrami. Po koncu noviciata ima možnost narediti zaobljubo za eno leto, ki jo potem lahko obnavlja vsako leto.

Po desetih letih obnavljanja zaobljube lahko naredi večno zaobljubo, ki pa pri nas ni obvezna. Sestra ima možnost še naprej obnavljati svojo začasno zaobljubo.


Print Friendly and PDF