Preskoči na vsebino


Evangeljski sveti

Sestre Družine Kristusa Odrešenika se Bogu izročimo z zaobljubo evangeljskih svetov: čistosti, uboštva in pokorščine.

Čistost

misli, srca in telesa plemeniti naša najintimnejša čustva in nagnjenja ter jih dviga na višjo stopnjo ljubezni - do Kristusove ljubezni - in jih tesneje povezuje z Njegovim deviškim življenjem. Zaradi božjega kraljestva se sestre odpovemo lastni naravni družini.

Uboštvo

je sad spoznanja, da so vse duhovne in gmotne dobrine Božje delo in Božja last, ki nam je dana v uporabo, da lahko polnejše razodevamo Božjo ljubezen. Uboštvo nas naredi notranje svobodne, srečne in vesele, saj smo tako lahko neprestano gostje Božje mize. Z zaobljubo evangeljskega sveta uboštva v duhu in dejanju želijo sestre Družine živeti v resničnem in duhovnem uboštvu in s tem doseči trojni namen:

da ohranijo notranjo in zunanjo svobodo, da lažje hodijo za Kristusom, da s prihranjenimi dobrinami lajšajo duhovno in telesno bedo in tako uresničujejo Kristusovo zapoved ljubezni, da zadoščujejo za čezmerni pohlep sveta in dajejo zgled krščanskega odnosa do gmotnih dobrin.

Pokorščina

Nam pomaga popolneje izpolnjevati Božjo voljo. Z zaobljubo evangeljskega sveta pokorščine, ki izraža popolno podaritev same sebe, je sestra na voljo vodstvu Družine v okviru ciljev in nalog Družine.Print Friendly and PDF